Press

Når tiden går i træ
Hvad er tid? En forskergruppe har fået seks millioner til at forske i tidsbegreber. I spidsen står professor Peter Øhrstrøm fra Aalborg Universitet
Nordjyske Stiftstidende, 3 January 2017
By Line Lykkegaard Skou, photos: Torben Hansen and Scanpix. The article may not be disclosed.

Forskning skal gøre os klogere på tiden
Det Frie Forskningsråd har bevilget mere end seks mio. kr. til et nyt forskningsprojekt, der skal udforske tidslogikken, som blev udviklet i midten af forrige århundrede, og som senere har vist sig praktisk anvendelig inden for datalogi og informationsvidenskab. Seks danske universiteter deltager i projektet, der ledes af professor Peter Øhrstrøm fra Institut for Kommunikation.
aau.dk, December 22, 2016

Nyt forskningsprojekt om tidslogik på IVA
IVA indgår i det landsdækkende forskningsprojekt The Primacy of Tense, der har modtaget midler fra FKK. Information forandrer sig hele tiden, og tidslogikken søger at indfange de temporale forandringer. I projektet indgår også digitalisering af materiale fra tidslogikkens grundlægger, A. N. Prior.
ku.dk, September 28, 2016

The Primacy of Tense - A.N. Prior Now and Then
The project will study the temporal logic developed in the middle of 20th century by A.N. Prior and its modern manifestations in logic and philosophy as well as information and computer science. Another purpose of the project is to digitize and publish works of Prior that are currently only available as manuscripts, deposited in the Bodleian Library. This process at the same time aims at developing a virtual and collaborative international forum for the study of Prior’s ideas as well as temporal logic in general. In this respect the project also contains a semi-independent contribution to digital humanities.
ku.dk